Čarolija dobre vode – kako je bilo

Pred sam kraj godine, imala sam priliku sudjelovati u izvedbi neobične šetnje u Lipiku. Skupina nadahnutih i nadarenih interpretatora odlučila je zakoračiti u prošlost svoga grada kroz šetnju Čarolija dobre vode. To nisu učinili sami, već u društvu osmijeha koje njihovi posjetitelji nisu skidali s lica.

Evo ih na naslovnoj fotografiji redom: milostiva Micika stigla je na liječenje vlakom i kočijom po preporuci svoje prijateljice. I to kod kod jednog jedinog – doktora Kerna. Iz lipičkog perivoja teško bi izraslo glasovito liječilište, a onda i gradić, da nije bilo poduzetnog gospodina Knolla. Tu je i lik iz mašte, vila dobre vode, koja je svojom čarolijom pomogla gostima da zakorače u ovaj vremeplov. Sestra Ani je jedna od najzaslužnijih medicinskih sestara Hrvatske. Holistički pristup liječenju u Lipiku ne bi bio potpun bez predanog rada vrtlara Kostlivyja. Svatko od njih iznio je dio jedinstvene priče o čaroliji dobre vode.

Ako ste propustili šetnju, više informacija o zanimljivostima Lipika pročitajte na https://visitlipik.com/ i zapratite Turistička Zajednica Grada Lipika – Visit Lipik da ne propustite nova slična događanja.

Foto: S. Bilić/Foto Imago za Grad Lipik i Turističku zajednicu Grada Lipika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *