Konstruktivni razgovori s Mreže

Izbor medijskog sadržaja za male organizatore tura

Puno se govori o takozvanom restartu Hrvatske, ali putovanja će ipak još malo pričekati. Zato nam svima, u grani turizma, godi razmjena iskustava, primjeri koji nadahnjuju, potiču na inovativnost i akciju. Čini mi se da je proteklih desetak dana po tom pitanju bilo posebno živahno. U bespućima interneta sam naišla na mnogo sadržaja korisnog za nas male organizatore tura. Da ne duljim, donosim svoj izbor onih koji su me najviše potakli na konstruktivno razmišljanje o poslovanju:

Tourpreneur Covid-19 Check-in

U godinu dana, Tourpreneur podcast je privukao velik broj slušatelja iz svijeta tura i aktivnosti. Sada, tijekom krize, redovito donosi epizode pod zajedničkim nazivom Tourpreneur Covid-19 Check-in. U svakoj epizodi jedan mali poduzetnik, organizator tura iz nekog kutka svijeta, prenosi svoja iskustva i planove za budućnost – to je baš ono što nam treba. Niti ovotjedne epizode nisu razočarale.

Virtualne ture: Treba li ih raditi i kako?

Već sam dosadna s Arivalom, ali što mogu kad sam impresionirana njihovom superbrzom reakcijom na krizu i količinom korisnih informacija koje nam serviraju svih ovih tjedana. Neki su organizatori tura već počeli, a ostali su na rubu odluke da se bace u virtualni svijet. Neki su jednostavno protiv, a neki traže načine. Kojoj god skupini da pripadate, ovaj webinar vam možda pomogne da donesete konačnu odluku.

Lemax, Rentilio i Orioly o budućnosti hrvatskog turizma

Jedan od mojih omiljenih podcasta Netokracija Podcast ugostio je jake startupe iz turističke branše. Vrijedi poslušati jer govore o našim zajedničkim nevoljama iz drugačije perspektive i dijele vrijedne aktualne informacije do kojih nije tako lako doći.

Glasno razmišljanje – utjecaj koronavirusa na kontinentalni turizam i Slavoniju

Goran Rihelj s HrTurizam.hr je putem facebook livea prije nešto više od tjedan dana ugostio tri genijalne žene koje su rado podijelile ideje, predložile rješenja, a nisu se libile niti izraziti stavove. Uživala sam slušajući ih.

My Restaurant Was My Life for 20 Years. Does the World Need It Anymore?

Naišla sam i na ovaj dugačak članak u New York Timesu koji me se posebno dojmio. Napisala ga je Gabrielle Hamilton, vlasnica restorana Prune, koji je trenutno zatvoren zbog situacije s koronom. U članku vrlo iskreno piše o svemu kroz što su mnogi vlasnici malih tvrtki prošli posljednjih tjedana. O teškoj odluci o zatvaranju koju je donijela samo nekoliko sati prije nego što je to postalo i obavezno. O otpuštanju radnika. Pokušaju ishođenja pomoći i kredita. Čišćenju, prilagodbi… o promjenama, konkurenciji… I naposlijetku, svemu što je u svom poslovanju još mnogo prije trenutka zatvaranja prestala voljeti, a nije na to stigla reagirati. Hoće li biti moguće ponovo izgraditi onakav posao kakav ti srce želi, a ne onaj koji se stalno bori za preživljavanje na tržištu, slijepo prateći trendove? Za razliku od većine sadržaja koji uporno nude nova rješenja i tjeraju nas na hitne promjene, ovaj članak mi je pravo osvježenje jer je u medijski prostor pustio opciju…. da jednostavno pričekamo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *