U korak s trendovima uz pomoć medija

Mnogi romantiziraju kreativne primjere poslovanja u turizmu. I zaista, velikim dijelom smo blagoslovljeni da se bavimo maštovitim projektima, provodimo vrijeme s opuštenim ljudima i dijelimo emocije kroz priče o destinacijama. Ali, isto tako, postoji i konkretniji aspekt poslovanja. Da bismo uspješno stvarali i dolazili do gostiju, htjeli-ne htjeli moramo pratiti tržište i trendove, reagirati mijenjajući određene obrasce poslovanja. Kad je taj dio poslovanja u pitanju, sve je lakše uz prave informacije. Ovdje donosim popis nekolicine medija koje redovito pratim kako bih ostala u korak s trendovima i pronašla nov pogled na samo poslovanje.

A koje vi izvore konzultirate? Podijelite svoja iskustva u komentarima.

Tourpreneur

Rijetko koristim superlative, ali ovo je definitivno najbolji podcast za ture i, meni osobno, najkorisniji podcast općenito. Svaku emisiju slušam sa zanimanjem, uspoređujući u mislima iskustva sugovornika i svoja iskustva, uz momentalne ideje za poboljšanja. Shane Whaley je u vrlo kratkom vremenu pokazao da postoji velika potreba za ovakvom razmjenom iskustava. Svojim promišljenim pitanjima usmjerava zanimljive goste da podijele najkorisnije aspekte poslovanja sa slušateljima.

Skift

Usudila bih se reći da je trenutno najjači svjetski izvor informacija u turizmu, Skift nam nudi konkretne podatke, uočava i najavljuje trendove, na vrijeme nas sprema na promjene. Meni najzanimljivija su Skiftova opsežna istraživanja koja pomažu u razumijevanju tržišta i tržišnih kretanja, kako velikima, tako i nama malima.

hrturizam.hr

U nekoliko godina, ovaj portal je postao referentno mjesto u Hrvatskoj kad je u pitanju turistička struka. Otkada je portal nastao, svima nam je olakšao praćenje tržišta. Uz kolumne koje nas na trenutak zamisle u ubrzanoj svakodnevnici i brojne aktualne informacije, više nije lako zamisliti kako nam je bilo bez tog portala.

Revija Ugostiteljstvo i turizam

U današnje doba, rijetko tko poseže za tiskanim formatom. Isto tako, kod rijetko kojeg medija se danas može pronaći posvećenost svakoj temi. UT je magazin s dugom tradicijom i svježim temama kojima se pristupa kroz rijetko iskusno oko novinara i urednika. U svakom broju pronađem korisne informacije i nešto inspiracije.

I to je to, samo četiri medija u koja moram povremeno zaviriti da ne bih propustila nešto značajno kad su u pitanju tržište i trendovi. Jesam li što izostavila? Svaki savjet je dobrodošao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *