Čarolija dobre vode

Zar ne bi bilo divno početi blagdanski vikend u okruženju jednog perivoja koji liječi tijelo i dušu?  Pridružite nam se u obilasku Čarolija dobre vode ovog petka, 22.12. u 16:00 sati u Lipiku. Dočekat će vas vila dobre vode i povesti u prošlost perivoja. Tamo ćete susresti osebujne ličnosti koje su na izvoru ljekovite vode podigle grad.  

Šetnja je besplatna i nije potrebna najava, a traje oko 45 minuta. Početak je na ulazu u Toplice Lipik – samo potražite brbljavu vilu.

Na šetnji ćete saznati brojne zanimljivosti o čaroliji dobre vode koja se krije duboko ispod perivoja. Koliko duboko? Saznat ćete u petak. Nije baš običaj piti termalnu vodu. A smijete li ipak uzeti čašu lipičke vode? I to ćete saznati. Znate li da je jedna sestra, koja je svoju medicinsku karijeru počela u Lipiku, zaslužila međunarodno priznanje Crvenog križa? Niti perivoju nisu strane međunarodne nagrade. Ispričat ćemo vam i odakle su sve stizali pacijenti, a odakle stanari parka. U društvu svih posebnosti koje će neobični vodiči podijeliti s vama i iznenađenja koja smo vam pripremili, nadamo se da ćete se i vi prisjetiti čarolije dobre lipičke vode.

Interpretacijska šetnja Čarolija dobre vode je tek djelić programa manifestacije Mirisi Božića:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *