Magija uz Dunav

Val interpretacije na istočnoj obali Dunava

Krajem listopada je održana završna konferencija projekta “EU turizam za kulturno nasleđe” čiji je zadatak bio osnažiti dio istočne Srbije i podunavlja kroz izgradnju infrastrukture, uređenje baštinskih lokaliteta i jačanje ljudskih kapaciteta za implementaciju održivog turizma.

U taj projekt me uvela Manuela Hrvatin, koja je odabrana kao članica konzultantskog tima – savjetnica i edukatorica.  Ona je predložila da se projekt obogati edukacijom za certificirane vodiče interpretatore organizacije Interpret Europe, i predložila da radimo zajedno kao trenerski par. To nije bilo prvi put da smo održale edukaciju u timu. Osobno već nekoliko godina održavam edukacije po licenci Interpret Europe i zaista je odličan efekt za grupu kad se edukacija održava u paru. Manuela i ja imamo raznolika iskustva i zaista mi se čini da ta kombinacija djeluje inspirativno za sudionike tečaja. Voditelji projekta su pristali da održimo tečaj po licenci Interpret Europe, i na nedavnoj konferenciji smo čak imali prilike vidjeti neke od interpretatora na djelu.

Već godinama žarko želim posjetiti istočnu Srbiju zbog magičnog vela koji je okružuje. Nije to neka udaljena destinacija, ali jednostavno nisam ulovila vremena za isplanirati put. Ali, ove godine, sam posjetila to područje nekoliko puta i mogu reći da mi se jedna želja ispunila na najbolji mogući način.

Da ne duljim, pročitajte članak na stranicama Interpret Europe i vidjet ćete da je magija između tečaja za vodiče interpretatore i istočne Srbije – uzajamna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *