Zagonetni Šišan – tura i promocija igrificirane brošure

Ove subote 17.6. u sklopu zanimljive manifestacije u Šišanu, u 18:30 na Placi počinje zaigrana interpretacijska šetnja. Ujedno je to predstavljanje novog zanimljivog izdanja nastalog suradnjom TZ Općine Ližnjan i Zajednice Talijana Šišan. Riječ je o brošuri Zagonetni Šišan.

Na stranicama same brošure su dva ilustrirana vodiča, Anna i Toni. Neka nam se oni u subotu odmore, jer umjesto njih će vas dočekati stvarni vodiči interpretatori i s vama uživo podijeliti šišanske zanimljivosti. Pritom ćete dobiti brošure prepune zagonetki te ćemo zajedno pokušati odgonetnuti njihova rješenja. Čeka vas prava mala istraživačka avantura za sve uzraste. Sudjelovanje je besplatno. Ponesite olovku, dobro raspoloženje i znatiželju.

Nakon premijernog predstavljanja u subotu, brošura će biti dostupna u Turističkom uredu u obližnjem Ližnjanu. Možete je koristiti samostalno kao alat za istraživanje Šišana. Samo svratite i uzmite svoj primjerak besplatne knjižice, dostupne na čak četiri jezika (hrvatski, talijanski, engleski i njemački). Brošura je nastala pod pokroviteljstvom Hrvatske elektroprivede.

Informacije su prikupljene iz stručne literature, ali i predaje stanovnika Šišana. Svoj pečat su dali i učenici Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna iz Pule izradom ilustracija. Različite generacije zajednički su, kroz listove ove brošure, stvorile inovativni turistički proizvod koji će oplemeniti boravak u Šišanu.  Nadamo se da ćete se iznenaditi šišanskim otkrićima.

Ako vam se svidi Zagonetni Šišan, ima toga još! Ne zaboravite da je još prošle godine TZO Ližnjan izdala brošuru Ribolov na blago koja kroz zagonetke i zapažalice otkriva ribarsko naslijeđe Ližnjana, a prati je i aplikacija proširene stvarnosti ribAR.

Pridružite nam se u subotu i otkrijte Šišan kroz prizmu zagonetki. 

Naslovna ilustracija: TZO Ližnjan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *